侯忠生教授学术讲座-PID and its puzzles: MFAC and its Progress

来源:信息科学与技术学院  作者:刘明慧  日期:2019-12-18  点击数:210

报告题目:PID and its puzzles: MFAC and its Progress

报告人:侯忠生教授 (青岛大学)

报告时间:2019年12月19号(星期四)上午10:00

报告地点:西南交通大学犀浦校区9218会议室

主持人:顾国祥

中国自动化学会“数据驱动控制、学习与优化”专业委员会创始主任。“自动化学报”、“控制理论与应用”、“控制与决策”、“系统科学与数学”编委;曾是IEEE神经元网络与学习系统会刊“基于数据的控制、决策、调度与故障诊断”专刊客座编委; IEEE工业电子学会刊专刊“数据驱动控制与学习系统”责任客座编委。创办IEEE Data Driven Control and Learning Systems Conference系列会议,并任大会总主席。

发表论文350余篇。H指数41。代表性科研项目:主持国家自然科学基金重点项目3项,国家自然科学基金重大国际合作项目1项。

讲座内容简介:

This talk takes the typical data driven control method PID and MFAC as examples to illustrate the significance of the DATA DRIVEN PROCESS CONTROL. The talk includes following four parts. First, some foundational questions on PID controller are proposed. Then a novel math tool called dynamic linearization data modelling for the controller structure determination is introduced. Thirdly, illustrating by the Model Free Adaptive Control (MFAC), the questions, how the PID controller structure comes from, how to make PID grow vigorously etc., are anwsered. The final parts of this talk is the result of MFAC application in the Benchmark Problem of IFAC Conference PID 2018.

欢迎广大师生积极参听!

主办:研究生院

承办:信息科学与技术学院